×

جستجو

ایران و دَکَن: هنر، فرهنگ و استعدادِ ایرانی‌مآب در جابه‌جایی، ۱۴۰۰- ۱۷۰۰| کیلن اورتن (و.)

در اوایل دهۀ ۱۴۰۰ م. مهاجرت اعیان ایرانی به شبهه‌جزیرۀ دکن در جنوب هند آغاز شد. این شاعران، بازرگانان، دولتمردان و هنرمندان که به علل گوناگون به آن منطقه جذب شدند، بر سلاطین مسلمانی که تا اواخر سدۀ هفدهم بر آن منطقه حکم می‌راندند تأثیری ماندگار گذاشتند. نتیجه خلق شبکۀ فرامنطقه‌ای استوار و ایرانی‌مآبانه‌ای بود که شهرهای دوری چون بیدر را به شیراز و بیجاپور را به اصفهان و گلکنده را به مشهد وصل می‌کرد.

نویسندگان این کتاب به بررسی جابه‌جایی هنر و فرهنگ و استعدادها میان ایران و دکن طی دوره‌ای بیش از سیصدساله پرداخته‌اند. مقالات کتاب و نظرگاه میان‌رشته‌ای جاری در آنها عواملی را پیش چشم می‌آورد که مهاجرت و ارتباط قطب‌های فکری و فیزیکی بین این دو منطقه و فرایندهای تطابق و پذیرش را برمی‌انگیخت. در کتاب ایران و دکن منطقۀ دکن را در میانۀ تاریخ ایران و هند و نیز تاریخ دوران مدرن متقدم جهان می‌گذارند تا نشان بدهند پویایی و ‌آستانه‌ای بودن و ترجمۀ فرهنگی روش‌های سنتی و مرزهای انسانی را با ظرافت تغییر می‌دهد.

کتاب مجموعۀ چهارده مقاله است در موضوعات گوناگون، از کتاب‌آرایی و قرآن‌های نفیس تا  تصوّف. فصل ششم کتاب با عنوان «از ایران تا دکن: انتقال معماری و مدرسۀ محمودِ گاوان در بیدر» نوشتۀ شیلا بلر و جاناتان بلوم است.

Iran and the Deccan: Persianate Art, Culture, and Talent in Circulation, 1400- 1700

By Keelan Overton (ed.)

Indiana University Press, 2020

اطلاعات بیشتر و ملاحظۀ فهرست کامل مطالب کتاب:

https://iupress.org/9780253048936/iran-and-the-deccan/

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
«زنان و صنعت ساختمان در بریتانیا و ایرلند عصر جرجی» | کانر لوسی
با اینکه نقش زنان، در جایگاه طراحان و/یا بانیان معماری، در سده‌ی هجدهم میلادیِ بریتانیا و ایرلند بیش از پیش شناخته شده، نقش آنها در ساخت معماری مناقشه برانگیز باقی مانده است. این موضوع، در این مقاله، با بیرون کشیدن بسیاری از منابع درجه‌ی دوم و همچنین اسناد اصناف و دیگر منابع اولیه در لندن و دوبلین، روشن می‌شود.
آیا تاریخ هنرْ جهانی است؟ | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
کتاب آیا تاریخ هنر جهانی است؟ مجلد سوم از مجموعه‌ی هفتگانه‌ای است با عنوان «هم‌اندیشی‌های هنر»، که به کوشش جیمز الکینز فراهم آمده است. هدف...
جنسیت و معماری در جهان اسلام: محدودیت‌ها، کنش‌ها و واکنش‌ها | فراخوان ارسال مقاله برای «نشریه‌ی معماری اسلامی»
فضاهای واقعی و خیالی ذاتاً بر اساس شیوه‌های زندگی غیرعادی و مردسالارانه‌ی جنسیت‌بندی می‌شوند و در نتیجه بر نحوه‌ی دسترسی، استفاده و تجربه‌ی بناها و...
باغ‌خوانی؛ «باغ مرا می‌خواند» | بیستمین نشست انجمن علمی معماری منظر با همکاری شرکت متن آویس
زمان: چهارشنبه، ۲۹ فروردین‌ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۰ مکان: دانشگاه شهید بهشتی، دانشکده‌ی معماری و شهرسازی، تالار شهید دلبری

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر