×

جستجو

باغ‌های ستیز: نقش نظامی باغ‌های اسلامی و بیزانسی | علی عبدرضایی، آرمین بهرامیان

علی‌رغم گام‌های اخیر در مطالعۀ باغ‌ها در ابعاد فرمال، عملکردی و نمادین، ارتباط میان باغ و جنگ همچنان جنبه‌ای ناشناخته در تاریخ باغ و تاریخ منظر باقی مانده است. هدف پژوهش حاضر، مطالعۀ نقشی است که باغ‌ها به هنگام جنگ ایفا می‌کردند. با بهره‌گیری از گزارشات دست اول تاریخی، این تحقیق به باغ‌های دو جهان بیزانسی و شرق اسلامی از منظر نظامی می‌نگرد و باغ‌ها را به عنوان اردوگاه، میدان نبرد، منبع خوراک و تجهیزات جنگی، و وسایط دفاع از شهرها به تصویر می‌کشد. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که باغ، در هر دو جهان بیزانسی و اسلامی، عملکردهای چندوجهی نظامی یافته و به قرارگاهی برای استقرار قوای نظامی و تأمین نیازهای خوراکی آنها، خصوصاً در جریان عملیات محاصره، بدل می‌شد. با این حال، به نظر می‌رسد که باغ‌ها در ایران و ورارود به شکل جدی‌تری با جنگ‌ها درآمیخته بودند.

 

مشخصات مقاله:

Abderezaei, Ali, and Armin Bahramian. "Gardens of conflict: the military role of Islamic and Byzantine gardens." Landscape Research (2023): 1-13.

 

برای دریافت مقاله به پیوند زیر مراجعه کنید:

https://www.researchgate.net/publication/376601245_Gardens_and_War_The_Military_Role_of_Islamic_and_Byzantine_Gardens

 

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
«مسجد سنجیده‌ی قزوین: کارکرد و زمان ساخت» | لیلا قاسمی، زهره تفضلی
در محله‌ی کهن راه‌ری در شهر قزوین، بنایی تاریخی با نام «مسجد سنجیده» وجود دارد. تاریخِ ساختِ این بنا و بانی آن نامشخص است. با در نظر گرفتن برخی شواهد کالبدی در بنا و برخی شواهد در گزارش‌های مرمتیِ بنا و نظر به اینکه برخی محققان پیشین با توجه به شباهت فرم بنا به مقابر، احتمال تغییر کارکرد این بنا را مطرح کرده‌اند، به نظر می‌رسد کارکرد اصیل بنا چیزی غیر از مسجد بوده و در دوره‌ای کارکرد آن تغییر یافته است. درباره‌ی کارکرد اصیل آن نظراتِ مختلفی وجود دارد.
اسطوره و اسطوره‌شناسی نزد ژرژ فردریش کروزر | نخستین نشست از سلسله نشست‌های سهراب
برگزارکننده: گروه پژوهشی میت‌اوخته، موسسه‌ی فرهنگی هنری کتاب‌آرایی ایرانی میزبان: نگارخانه‌ی لاجورد
ایران‌شناسی در قلمرو زبان آلمانی (دو گزارش تاریخی) | رودیگر اشمیت، مانفرد لورنتس
ایران‌شناسی در آلمان سنّتی غنی است و سابقه‌ای چندصدساله دارد. به‌واقع هیچ‌یک از حوزه‌های گوناگون پژوهش در تاریخ و فرهنگ ایران کهن، اعمّ از باستان‌شناسی،...
تاریخ هنر و نهادهایش: بنیادهای یک رشته (۱) | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
الیزابت منسفیلد، استاد تاریخ هنر در دانشگاه ساوت در سوانی امریکا، در این کتاب، مقالاتی را بر محور موضوع بررسی رشته‌ی تاریخ هنر را از...

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر