×

جستجو

معماری دیجیتال فراتر از رایانه‌ها: پاره‌هایی از تاریخ فرهنگیِ طراحی رایانشی| روبرتو بوتازی

در این کتاب، تاریخ عمیق معماری دیجیتال بررسی می‌شود و مفاهیم طراحی تا دوران رنسانس پیگیری شده و پیوند این مفاهیم با جدیدترین نرم‌افزارهای کاربردیِ طراحان عرضه می‌شود. در این کتاب، گزارشی انتقادی از چگونگی ظهور ابزارها و فنون طراحی دیجیتال مطرح شده و طراحان را قادر می‌سازد تا درکشان را از ابزارهای دیجیتالی که هر روز به کار می‌گیرند عمیق‌تر کنند.

چه مفاهیم زیبایی‌شناختی، فضایی، و فلسفی با ابزارهای دیجیتالی که معماران به کار می‌برند همراه است؟ تاریخ آن چیست؟ و این ابزارها سبب پدید آمدن چه نوع فنون و طرح‌هایی است؟ در این کتاب، پاسخ‌ها به چنین سوالاتی پیگیری می‌شود و مشخص می‌شود چگونه معماری دیجیتال ایده‌ها و مسیرهای پیچیدۀ حوزه‌های گوناگون و تکامل‌یافته در قرون متعدد را گرد هم می‌آورد. هدف این کتاب باز کردن این ایده‌ها و پیگیریِ ریشه‌های آن و نفوذشان به معماری و بازشناسی کاربردشان در نرم‌افزارهای معاصر است.

فصل‌های کتاب حول نه «پارۀ» تاریخ موضوع سازماندهی شده؛ هر پاره حاوی مفهومی بنیادی در نرم‌افزارهای مرسوم طراحی به کمک رایانه است: پایگاه داده، لایه‌ها و حوزه‌ها، پارامتریک، پیکسل، برنامه، تصادفی، پویش، توپولوژی، و وکسل/مکسل، که هر مضمون از طریق نمونه‌های موردی تاریخی و معاصر بررسی شده است. در نتیجه این کتاب فرآیند طراحی دیجیتال را به تاریخ و تئوری معماری می‌پیوندد و معماران و نظریان پردازان را قادر می‌سازد تا ابزارهای تحلیلی‌تر و اساسی‌تر پدید آورند تا به کمک آن طراحی دیجیتال و نرم‌افزارهای آن مفهوم سازی شود.

مشخصات کتاب:

Digital Architecture Beyond Computers: Fragments of a Cultural History of Computational Design

By: Roberto Bottazzi

Bloomsbury, 2021

فهرست مطالب کتاب:

Introduction: Designing with Computers

1. Database

2. Morphing and Contouring

3. Networks

4. Parametrics

5. Pixel

6. Random

7. Scanning

8. Voxels and Maxels

 

اطلاعات بیشتر دربارۀ این کتاب: https://www.bloomsbury.com/uk/digital-architecture-beyond-computers-9781474258128/

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
جستار چهارم از پنج جستار در باب نقش معماری و شهر در رمان یوسف‌آباد، خیابان سی‌وسوم، نوشته‌ی سینا دادخواه [۴] | نازنین عارف‌کیا
آخرین راوی رمان، دختری بیست‌­ساله به اسم نداست که نام او نیز مانند سه شخصیت دیگر، از بخش اول تا چهارم بارها تکرار شده و در تمام بخش‌­های دیگر حضور دارد. تجربه‌­ی ندا در مواجهه با شهر و بناها قدری متفاوت با بقیه­‌ی راویان است؛ چرا که مسیر زندگی او نیز تفاوت­‌های زیادی با باقی شخصیت­‌ها دارد. او که دوران نوجوانی خود را، مانند سامان، در شهرک اکباتان گذرانده، زمانی ناچار به کوچ همراه خانواده­‌اش شده و به بندرعباس می‌­رود.
گزیده‌ی متن؛ به مناسبت روز سعدی
صبح به اتفاق یاران به زیارت آرامگاه حافظ و از آن پس به ساختمان مقبره‌ی سعدی شتافتیم. نخست در مدخل اللّه‌اکبر طاق دروازه‌ی قرآن را...
گزیده‌ی متن؛ به مناسبت روز سعدی
هم‌خون بودن و خون ملی یعنی چه؟ کسی چه خبر دارد که در عروقش چه خونی جریان دارد؟ این همه ادوار که بر ما گذشته،...
«زنان و صنعت ساختمان در بریتانیا و ایرلند عصر جرجی» | کانر لوسی
با اینکه نقش زنان، در جایگاه طراحان و/یا بانیان معماری، در سده‌ی هجدهم میلادیِ بریتانیا و ایرلند بیش از پیش شناخته شده، نقش آنها در ساخت معماری مناقشه برانگیز باقی مانده است. این موضوع، در این مقاله، با بیرون کشیدن بسیاری از منابع درجه‌ی دوم و همچنین اسناد اصناف و دیگر منابع اولیه در لندن و دوبلین، روشن می‌شود.

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر