دکتر فرزین فردانش، مدرس فقید دانشکدۀ معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی، با همکاری فرناز عارفیان و جمعی دیگر از پژوهشگران کتابی در دست انتشار داشت که متأسفانه درگذشت نابهنگامش در پنجاهوششسالگی او را از دیدن ثمرۀ کارش بازداشت. در ادامه، معرفی کوتاه ناشر بر این کتاب را میخوانیم. کتاب به زودی منتشر خواهد شد و بهصورت مفصّلتری آن را در آسمانه معرفی خواهیم کرد.
این کتاب مجموعه جستارهایی نافع در باب بررسی تلاشهای تازه برای پاسخ به مشکلات برنامهریزی، مدیریت و حفاظت منظر در ایران، مأوای باغ ایرانی، در دوران معاصر است. فصول گوناگون کتاب با تکیه بر مطالعات تازه به مباحث ذیل اختصاص دارد:
- حوزۀ دانش و مبانی نظری، شامل مروری بر پژوهشهای در جریان در این حوزه؛
- باغهای ایرانی بهجا مانده از سدۀ ششم پیش از میلاد تا سدۀ نوزدهم میلادی که بر طراحی باغ در حوزۀ جغرافیایی وسیعی از هند تا اسپانیا تأثیر گذاشته است؛
- مدیریت و حفاظت منظر فرهنگی، منظر شهری تاریخی، منظر راهها و منظر طبیعی در مواجهه با تغییرات اقلیمی و معیشتیای که تعادل پویا ولی شکننده و کارکردهای ضروریِ این ویژگیهای متمایز این قبیل محیطها را تحت تأثیر قرار میدهد؛
- منظرهای تاریخی سرزمینیای (historic teritorial landscapes) که در طول جادههای ابریشم و ادویه به منزلۀ ترکیبی از عناصر ملموس و غیرملموس شکل گرفت و متأثر از جابهجایی و دادوستد و تعامل میان فضا و زمان بود.
کتاب مرجعی مفید برای طیف گستردهای از دانشگاهیان و اهل حرفه خواهد بود، از جمله معماران و مدیران منظر، مورخان و حفاظتگران منظر، برنامهریزان و مدیران شهری.
– اطلاعات بیشتر: