این کتاب داستان یک باقیمانده از کاخ حمرا در غرناطه (گرانادا) در اندلس (اسپانیا) است: گنبد حمرا در موزهٔ هنر اسلامی برلین. قبه، آسمانهای که با حکاکی و چوبهای نقشدار ایجاد شده به آن منظور ساخته شد تا بر فراز یک یک برج نگهبانی پرداخته در یکی از اولین کاخهای مجموعهٔ حمرا قرار گیرد. این کتابْ تاریخ قبه از زمان ساختش در سدههای میانیست تا زمان نمایشدادن آن در برلین. این کتاب تاریخ حمرا را از دریچهٔ قبه دنبال میکند- از صنعتگران مسلمان که آن را ساختند تا تغییراتی که مسیحیان فاتح بعد از سقوط غرناطه در ۱۴۹۲ در آن اعمال کردند و آفرینش آن به مثابهٔ یک محوطهٔ میراثی.
قبه قبل از آنکه توسط سرمایهگذاران آلمانی تکه تکه شود و در سدهٔ نوزدهم به برلین منتقل شود توسط هنرمندانی از سرتاسر اروپا طراحی شد. آن قبه شاهدی است بر رویدادهای پرهیجان سدهٔ بیستم در آلمان و در نهایت توسط موزه در سال ۱۹۷۸ خریده شد. در دهههای اخیر، امکان دیدن قبه برای طیف گستردهتری از عموم سوالهایی را دربارهٔ این قبه و انتقالش از غرناطه به برلین ایجاد کرده است. برچیدن آن از حمرا و علل پیچیدهای که در پس برچیدن آن وجود دارد کانون تاریخ آن است. این کتاب با توجه کردن به نشاندن قبه در سیاق گستردهتری از میراث اسلامی، نقش اقداماتی برای گردآوری آثار را در تبدیل یادمانهای زنده به محوطههای میراثی در سدهٔ بیستم بررسی میکند.
این کتاب مطالعات متمرکزی را بر شیئی خاص عرضه میکند که در آن از ضوابط آکادمیک و محدودیتهای جغرافیایی فرار میکند تا یک نظرگاه جدید را بر میراث هنر اسلامی در اروپا و ارتباطش با دنیای امروز آشکار کند.
From Granda to Berlin: The Alhambra Cupola
by Anna McSweeny
Verlag Kettler, 2020
– اطلاعات بیشتر دربارۀ این کتاب:
https://www.verlag-kettler.de/en/product/granada-berlin-alhambra-cupola