×

جستجو

نظریۀ سیاسی و معماری| (و.) دانکن بل، برناردو زاکا

نظریۀ سیاسی دربارۀ معماری به ما چه می‌آموزد و از توجه دقیق‌تر به معماری چه چیز عاید نظریۀ سیاسی می‌شود؟ مقالات این کتاب از فرضی رایج آغاز می‌شود: اینکه معماری صرفاً پس‌زمینۀ زندگی سیاسی نیست، بلکه به نوبۀ خود نوعی نیروی سیاسی است. نویسندگان هر کدام از مقالات، به نحوی منحصربه‌فرد، قصد داشته‌اند وجهی از این مدعا را تصدیق کنند و نشان بدهند که چگونه تفکر ما دربارۀ سیاست را می‌شود با اندیشیدن به محیط مصنوع غنا بخشید.

در این مجموعه چهار خط مشی پژوهشی را دنبال کرده‌اند: جستجوی روابط میان معماری و رژیم‌های سیاسی؛ بررسی اینکه معماری چگونه می‌تواند بنیادِ قلمرو اخلاق و سیاست باشد؛ آشکار کردن اینکه معماری چگونه در سیطرۀ منطق حکمرانی و اقتصاد سیاسی شهر گرفتار است؛ و پرسش از اینکه تا چه حد می‌توانیم به جایگاهی که معماری‌ـ‌مالیات دهنده در جریان‌های سرمایه دارد، به منزلۀ یک نیروی اجتماعیِ مستقل فکر کنیم.

در مجموع مقالات کتاب نشان‌دهندۀ اهمیت گسترده‌ای از رویکردهای نظری سیاسی در تحلیل معماری است؛ نیز نشان می‌دهند که در نظریۀ سیاسی، در کنار مؤسسات، قوانین، هنجارها، کنش‌ها، تصورات و گفتمان‌ها، معماری نیز موضوعی شایستۀ مطالعه است.

کتاب چهار بخش، یک مقدمه و یک مؤخره دارد: عنوان بخش اول «معماری و رژیم‌های سیاسی»، بخش دوم «معماری به مثابۀ بنیاد فضای سیاسی»، بخش سوم «معماری به منزلۀ زیرساخت: حکمرانی و اقتصاد سیاسی»، بخش چهارم «عاملیت سیاسی معماری» است. ذیل هر بخش، در مقالات، گاه از زاویه‌ای نظری و گاه با تکیه بر مصداق‌های مشخص به بسط موضوع پرداخته‌اند.

Political Theory and Architecture

Editors: Duncan Bell, Bernardo Zacka

Bloomsbury Academic, 2020

 اطلاعات بیشتر و ملاحظۀ فهرست مطالب کتاب:

https://www.bloomsbury.com/us/political-theory-and-architecture-9781350103764/

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
«مسجد سنجیده‌ی قزوین: کارکرد و زمان ساخت» | لیلا قاسمی، زهره تفضلی
در محله‌ی کهن راه‌ری در شهر قزوین، بنایی تاریخی با نام «مسجد سنجیده» وجود دارد. تاریخِ ساختِ این بنا و بانی آن نامشخص است. با در نظر گرفتن برخی شواهد کالبدی در بنا و برخی شواهد در گزارش‌های مرمتیِ بنا و نظر به اینکه برخی محققان پیشین با توجه به شباهت فرم بنا به مقابر، احتمال تغییر کارکرد این بنا را مطرح کرده‌اند، به نظر می‌رسد کارکرد اصیل بنا چیزی غیر از مسجد بوده و در دوره‌ای کارکرد آن تغییر یافته است. درباره‌ی کارکرد اصیل آن نظراتِ مختلفی وجود دارد.
اسطوره و اسطوره‌شناسی نزد ژرژ فردریش کروزر | نخستین نشست از سلسله نشست‌های سهراب
برگزارکننده: گروه پژوهشی میت‌اوخته، موسسه‌ی فرهنگی هنری کتاب‌آرایی ایرانی میزبان: نگارخانه‌ی لاجورد
ایران‌شناسی در قلمرو زبان آلمانی (دو گزارش تاریخی) | رودیگر اشمیت، مانفرد لورنتس
ایران‌شناسی در آلمان سنّتی غنی است و سابقه‌ای چندصدساله دارد. به‌واقع هیچ‌یک از حوزه‌های گوناگون پژوهش در تاریخ و فرهنگ ایران کهن، اعمّ از باستان‌شناسی،...
تاریخ هنر و نهادهایش: بنیادهای یک رشته (۱) | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
الیزابت منسفیلد، استاد تاریخ هنر در دانشگاه ساوت در سوانی امریکا، در این کتاب، مقالاتی را بر محور موضوع بررسی رشته‌ی تاریخ هنر را از...

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر