×

جستجو

دو پاره از اسناد تعمیرات آرامگاه شیخ فریدالدین عطار نیشابوری | معرفی اسناد

معرفی اسناد: دو پاره از اسناد تعمیرات آرامگاه شیخ فریدالدین عطار نیشابوریپاره‌ی اول: فعالیت «انجمن حفظ آثار باستانی و ملی نیشابور» (شناسه ۲۲۴۶۹۲۲- کتابخانه ملی ایران)

انجمن حفظ آثار باستانی و ملی نیشابور در بهمن ۱۳۲۹ به منظور «احیای آثار بزرگان نامی نیشابور» و «ساختن آرامگاه و بقاع شایسته و آبرومند جهت ایشان» و «تجلیل نام آنها به‌وسیله‌ی نشر مصنفات و مؤلفات آنان» و «جلب مساعدت مادی و معنوی علاقمندان» تأسیس شد. تا سال ۱۳۳۲ انجمن مذکور با همکاری انجمن آثار ملی، اداره‌ی حفاظت آثار تاریخی، اداره‌ی اوقاف و استانداری خراسان، وجوهی را برای تجدید بنای آرامگاه عطّار گردآوری کردند. مطابق مکاتبات میان وزارت فرهنگ و انجمن انجمن آثار ملی نیشابور، در اواخر سال ۱۳۳۲ به رغم تأخیر در وصول بخشی از کمک‌های مالی، با پرداخت مبالغی از طرف اعضای انجمن، مقدمات کار تعمیرات مقبره‌ی عطّار آغاز شده بود. پاره‌ی دوم: «گزارش سالیانه‌ی انجمن آثار ملی» (شناسه ۲۳۹۵۳۶۷- کتابخانه ملی ایران) در گزارش سالیانه‌ی انجمن آثار ملی برای سال ۱۳۴۰، یعنی ۸ سال بعد از پاره‌ی پیشین، فهرستی از اقدامات این انجمن در محوطه‌ی بقعه‌ی عطار ذکر شده است که شامل: - ساختمان کتابخانه و دفتر در محوطه، تهیه نصب نرده‌ی آهنی، - رسیدگی به باغ و چمن‌کاری، ساختمان آرامگاه کمال‌الملک، - و احداث حوض مقابل بقعه‌ی عطار می‌شود. به علاوه، سه کتاب به شرح زیر منتشر شد: - شرح احوال و نقد و تحلیل آثار شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری، نوشته‌ی بدیع‌الزمان فروزانفر - اشترنامه‌ی شیخ عطار، تصحیح و تحشیه‌ی مهدی محقق - خسرونامه‌ی شیخ عطار، تصحیح و تحشیه‌ی احمد سهیلی خوانساری.

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
«مسجد سنجیده‌ی قزوین: کارکرد و زمان ساخت» | لیلا قاسمی، زهره تفضلی
در محله‌ی کهن راه‌ری در شهر قزوین، بنایی تاریخی با نام «مسجد سنجیده» وجود دارد. تاریخِ ساختِ این بنا و بانی آن نامشخص است. با در نظر گرفتن برخی شواهد کالبدی در بنا و برخی شواهد در گزارش‌های مرمتیِ بنا و نظر به اینکه برخی محققان پیشین با توجه به شباهت فرم بنا به مقابر، احتمال تغییر کارکرد این بنا را مطرح کرده‌اند، به نظر می‌رسد کارکرد اصیل بنا چیزی غیر از مسجد بوده و در دوره‌ای کارکرد آن تغییر یافته است. درباره‌ی کارکرد اصیل آن نظراتِ مختلفی وجود دارد.
اسطوره و اسطوره‌شناسی نزد ژرژ فردریش کروزر | نخستین نشست از سلسله نشست‌های سهراب
برگزارکننده: گروه پژوهشی میت‌اوخته، موسسه‌ی فرهنگی هنری کتاب‌آرایی ایرانی میزبان: نگارخانه‌ی لاجورد
ایران‌شناسی در قلمرو زبان آلمانی (دو گزارش تاریخی) | رودیگر اشمیت، مانفرد لورنتس
ایران‌شناسی در آلمان سنّتی غنی است و سابقه‌ای چندصدساله دارد. به‌واقع هیچ‌یک از حوزه‌های گوناگون پژوهش در تاریخ و فرهنگ ایران کهن، اعمّ از باستان‌شناسی،...
تاریخ هنر و نهادهایش: بنیادهای یک رشته (۱) | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
الیزابت منسفیلد، استاد تاریخ هنر در دانشگاه ساوت در سوانی امریکا، در این کتاب، مقالاتی را بر محور موضوع بررسی رشته‌ی تاریخ هنر را از...

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر