×

جستجو

دو پاره از اسناد تعمیرات آرامگاه شیخ فریدالدین عطار نیشابوری | معرفی اسناد

معرفی اسناد: دو پاره از اسناد تعمیرات آرامگاه شیخ فریدالدین عطار نیشابوریپاره‌ی اول: فعالیت «انجمن حفظ آثار باستانی و ملی نیشابور» (شناسه ۲۲۴۶۹۲۲- کتابخانه ملی ایران)

انجمن حفظ آثار باستانی و ملی نیشابور در بهمن ۱۳۲۹ به منظور «احیای آثار بزرگان نامی نیشابور» و «ساختن آرامگاه و بقاع شایسته و آبرومند جهت ایشان» و «تجلیل نام آنها به‌وسیله‌ی نشر مصنفات و مؤلفات آنان» و «جلب مساعدت مادی و معنوی علاقمندان» تأسیس شد. تا سال ۱۳۳۲ انجمن مذکور با همکاری انجمن آثار ملی، اداره‌ی حفاظت آثار تاریخی، اداره‌ی اوقاف و استانداری خراسان، وجوهی را برای تجدید بنای آرامگاه عطّار گردآوری کردند. مطابق مکاتبات میان وزارت فرهنگ و انجمن انجمن آثار ملی نیشابور، در اواخر سال ۱۳۳۲ به رغم تأخیر در وصول بخشی از کمک‌های مالی، با پرداخت مبالغی از طرف اعضای انجمن، مقدمات کار تعمیرات مقبره‌ی عطّار آغاز شده بود. پاره‌ی دوم: «گزارش سالیانه‌ی انجمن آثار ملی» (شناسه ۲۳۹۵۳۶۷- کتابخانه ملی ایران) در گزارش سالیانه‌ی انجمن آثار ملی برای سال ۱۳۴۰، یعنی ۸ سال بعد از پاره‌ی پیشین، فهرستی از اقدامات این انجمن در محوطه‌ی بقعه‌ی عطار ذکر شده است که شامل: - ساختمان کتابخانه و دفتر در محوطه، تهیه نصب نرده‌ی آهنی، - رسیدگی به باغ و چمن‌کاری، ساختمان آرامگاه کمال‌الملک، - و احداث حوض مقابل بقعه‌ی عطار می‌شود. به علاوه، سه کتاب به شرح زیر منتشر شد: - شرح احوال و نقد و تحلیل آثار شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری، نوشته‌ی بدیع‌الزمان فروزانفر - اشترنامه‌ی شیخ عطار، تصحیح و تحشیه‌ی مهدی محقق - خسرونامه‌ی شیخ عطار، تصحیح و تحشیه‌ی احمد سهیلی خوانساری.

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
جستار چهارم از پنج جستار در باب نقش معماری و شهر در رمان یوسف‌آباد، خیابان سی‌وسوم، نوشته‌ی سینا دادخواه [۴] | نازنین عارف‌کیا
آخرین راوی رمان، دختری بیست‌­ساله به اسم نداست که نام او نیز مانند سه شخصیت دیگر، از بخش اول تا چهارم بارها تکرار شده و در تمام بخش‌­های دیگر حضور دارد. تجربه‌­ی ندا در مواجهه با شهر و بناها قدری متفاوت با بقیه­‌ی راویان است؛ چرا که مسیر زندگی او نیز تفاوت­‌های زیادی با باقی شخصیت­‌ها دارد. او که دوران نوجوانی خود را، مانند سامان، در شهرک اکباتان گذرانده، زمانی ناچار به کوچ همراه خانواده­‌اش شده و به بندرعباس می‌­رود.
احیای «شهر اسلامی» در قرون ۲۰ و ۲۱ | میزگرد
«شهر اسلامی» به‌عنوان یک مفهوم و موضوع تاریخی مبهم از قرن نوزدهم در تخیل اروپایی ابداع شده است. با این حال، نقد شرق‌شناسی این انتظار را که تجدید حیات عقاید و سیاست‌های اسلامی آغازگر مرحله جدیدی از شهرسازی اسلامی باشد، به‌ویژه در حکومت‌های دین‌سالاری مسلمان مانند ایران و همچنین ترکیه و خلیج‌فارس، فرونشانده است.
نظم بصری تفرجگاه؛ چهارباغ اصفهان صفوی و تجربه‌های حسی‌اش | برگزاری رویداد
فرشید امامی بر اساس کتاب اخیر خود با عنوان اصفهان: معماری و تجربه شهری در ایران اولیه (انتشارات دانشگاه ایالتی پن، 2024) که به تازگی...
«تأملی بر اسطوره‌ی شیخ بهایی در معماری» | جعفر طاهری
اندیشه‌ی اسطوره‌ای بهاء‌الدین عاملی (شیخ بهایی)، بیش از چهار سده حاکم بر قلمروهای گوناگون علوم و فنون، بویژه معماری بوده است. مقاله‌ی حاضر تأملی تاریخی در آثار و لایه‌های پنهان زندگی شیخ بهایی و ارتباط او با قلمرو معماری است؛ و تلاش می‌کند با استناد به مدارک تاریخی اندیشه‌ی دیرپای توانایی و حضور برجسته‌ی شیخ در قلمرو معماری را مورد تحلیل قرار دهد.

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر