پیشهورزانهبودن و غلبه سنّت شفاهی در آموزش و انتقال معماری گذشته کشورمان غالباً موجب این سوءتعبیر شده که معماریِ تاریخی ایران سنّتی فاقد دانش است که دستاوردهای خیرهکنندۀ آن نیز از منابعی غیر از علم (چون تجربه، شهود و نظایر آن) حاصل آمده؛ اما آیا بهراستی تمام دستاوردهای شکوهمند معماری گذشته میتوانسته فارغ از دانشی نظاممند حاصل آید؟ معماری گذشتۀ ما چه نسبتی با نظام علمی زمانۀ خود داشت؟ علوم چه نقشی در نظام معماری و مراتب صنفی آن داشتند؟ این پرسش و پرسشهایی از این دست سؤالاتی است که کتاب حاضر تلاش کرده به آنها بپردازد و بهجای فروکاستن نسبت علم و معماری به نسبت عالمان و معماران، که تقلیلی رایج است، با درنظرگرفتن این دو بهمثابۀ دو حوزۀ مستقل معرفت در تمدن اسلامی، به پاسخی درخور برای این پرسشها دست یابد.
نشست هفتگی شهر کتاب در روز سهشنبه بیستم مهر ساعت ۱۱ صبح به نقد و بررسی کتاب «مناسبات معماری و علوم در ایران دوران اسلامی» نوشتۀ روحالله مجتهدزاده اختصاص دارد.
علاقهمندان میتوانند این نشست را از اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به نشانی ketabofarhang، کانال تلگرام bookcitycc و صفحهی این مرکز در سایت آپارات پیگیری کنند.
- سخنرانان: سیدمحمد بهشتی، یونس کرامتی، مهرداد قیومی بیدهندی، روحالله مجتهدزاده (نویسندۀ کتاب)
- زمان: سهشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۰، ساعت ۱۱ صبح
- نشانی اینستاگرام مرکز فرهنگی و بینالملل شهر کتاب: https://www.instagram.com/ketabofarhang/
- نشانی تلگرام: https://t.me/bookcitycc
- نشانی آپارات: