×

جستجو

«زنان و صنعت ساختمان در بریتانیا و ایرلند عصر جرجی» | کانر لوسی

«زنان و صنعت ساختمان در بریتانیا و ایرلند عصر جرجی» کانر لوسی

Women and the Construction Industry in Georgian Britain and Ireland

با اینکه نقش زنان، در جایگاه طراحان و/یا بانیان معماری، در سده‌ی هجدهم میلادیِ بریتانیا و ایرلند بیش از پیش شناخته شده، نقش آنها در ساخت معماری مناقشه برانگیز باقی مانده است. این موضوع، در این مقاله، با بیرون کشیدن بسیاری از منابع درجه‌ی دوم و همچنین اسناد اصناف و دیگر منابع اولیه در لندن و دوبلین، روشن می‌شود. مقاله با بررسی بستر ساخت و با تمرکز بر نقش زنان کارآموز آغاز می‌شود؛ شواهد حاکی از آن است که دخترانِ کارآموزِ آجرچین، نجّار، و گچ‌کار، کسانی که در پژوهش‌های اخیر به «کارگران گم‌نام» معروف‌اند، بنا به اسناد اداری اصناف و صورت‌جلسات قضایی، در واقع مهارت‌های ساخت را کسب نکرده بودند؛ بلکه در جایگاه نیروی مقیم در محل به این فنون اشتغال داشتند. در این مقاله، سپس، به ساحت‌هایی از فرآیند ساخت پرداخته‌اند که زنان در آن نقشی چشمگیر داشتند: نخست در حوزه‌ی عملی، شامل ساخت آجر، گرمایش کوره، و پرداخت سطوح منقور و ابزارخورده برای نقاشان و دکوراتورها؛ سپس در حوزه‌ی سازمانی کسب‌وکار، شامل ساخت‌وساز و معاملات املاک و خانه‌سازی. همراهی این داستان‌ها با هم، از مرز میان تاریخ معماریانه و تاریخ کارگران، تمایز میان توانمندی در مهارت‌ها و توانمندی در کسب‌وکار را روشن می‌کند و تصویر دقیقی از سرشت چندگانه‌ی نقش زنانه، در صنعت ساخت در عصر جرجی، عرضه می‌کند. مشخصات مقاله:

Conor Lucey, "Women and the Construction Industry in Georgian Britain and Ireland", in Architectural History , Volume 66 , 2023 , pp. 127 - 154.

اطلاعات بیشتر:

https://www.cambridge.org/core/journals/architectural-history/article/women-and-the-construction-industry-in-georgian-britain-and-ireland/3825354BB20C5DAF5E6E695ED02BC236

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
جستار چهارم از پنج جستار در باب نقش معماری و شهر در رمان یوسف‌آباد، خیابان سی‌وسوم، نوشته‌ی سینا دادخواه [۴] | نازنین عارف‌کیا
آخرین راوی رمان، دختری بیست‌­ساله به اسم نداست که نام او نیز مانند سه شخصیت دیگر، از بخش اول تا چهارم بارها تکرار شده و در تمام بخش‌­های دیگر حضور دارد. تجربه‌­ی ندا در مواجهه با شهر و بناها قدری متفاوت با بقیه­‌ی راویان است؛ چرا که مسیر زندگی او نیز تفاوت­‌های زیادی با باقی شخصیت­‌ها دارد. او که دوران نوجوانی خود را، مانند سامان، در شهرک اکباتان گذرانده، زمانی ناچار به کوچ همراه خانواده­‌اش شده و به بندرعباس می‌­رود.
احیای «شهر اسلامی» در قرون ۲۰ و ۲۱ | میزگرد
«شهر اسلامی» به‌عنوان یک مفهوم و موضوع تاریخی مبهم از قرن نوزدهم در تخیل اروپایی ابداع شده است. با این حال، نقد شرق‌شناسی این انتظار را که تجدید حیات عقاید و سیاست‌های اسلامی آغازگر مرحله جدیدی از شهرسازی اسلامی باشد، به‌ویژه در حکومت‌های دین‌سالاری مسلمان مانند ایران و همچنین ترکیه و خلیج‌فارس، فرونشانده است.
نظم بصری تفرجگاه؛ چهارباغ اصفهان صفوی و تجربه‌های حسی‌اش | برگزاری رویداد
فرشید امامی بر اساس کتاب اخیر خود با عنوان اصفهان: معماری و تجربه شهری در ایران اولیه (انتشارات دانشگاه ایالتی پن، 2024) که به تازگی...
«تأملی بر اسطوره‌ی شیخ بهایی در معماری» | جعفر طاهری
اندیشه‌ی اسطوره‌ای بهاء‌الدین عاملی (شیخ بهایی)، بیش از چهار سده حاکم بر قلمروهای گوناگون علوم و فنون، بویژه معماری بوده است. مقاله‌ی حاضر تأملی تاریخی در آثار و لایه‌های پنهان زندگی شیخ بهایی و ارتباط او با قلمرو معماری است؛ و تلاش می‌کند با استناد به مدارک تاریخی اندیشه‌ی دیرپای توانایی و حضور برجسته‌ی شیخ در قلمرو معماری را مورد تحلیل قرار دهد.

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر