×

جستجو

داستان‌های شهری و فضاهای رم: پیر پائولو پازولینی و شهر | گرگوری اسمیت

Urban Narratives and the Spaces of Rome: Pier Paolo Pasolini and the City
Gregory Smith
Routledge, 2021

 

این کتاب با تمرکز بر آثار پازولینی، حومۀ رم و اهمیت نگرش پازولینی در هویت‌سازی حومه و شناخت آن را بررسی می‌کند و با مطالعۀ جامعۀ معاصر ایتالیا، در پی آشنایی با مسئلۀ محرومیت اجتماعیِ جوامع حومه‌نشین است.
مطالعات روایی در مرکز پژوهش‌های علوم اجتماعی معاصر است. این کتاب به کمک تحلیل روایی، و تأثیرات متقابل سینما، ادبیات و اوضاع سیاسی و اجتماعی ایتالیا، فهم عمیق‌تری از حومۀ مطرود شهر عرضه می‌کند. این کتاب از طریق توصیف حومۀ رم، به عنوان یک منطقۀ حاشیه‌نشین همگن که در نوشته‌ها و فیلم‌های پازولینی برجسته است، حومۀ شهر را با نگاهی خوب شرح می‌دهد. این بازنگری [به حومۀ شهر] تاثیری ماندگار بر حومۀ مدرن و روایات شهروندان عادی بر جا گذاشت که در هنر خیابانی و آثار موسیقایی محبوب معاصر پیداست. نگرش انقلابی پازولینی به ما اجازه می‌دهد تا ماهیت انسانی و گیرای‌ زندگی شهری را در مناطقی ورای محدوده‌های اصلی شهر ارزیابی کنیم. توجهی که در این کتاب به جوامع شهری حاشیه‌نشین شده، می‌تواند از رم به دیگر شهرها و مناطق جهان بسط پیدا کند. این کتاب رابطه‌ای میان مباحث اجتماعی، جغرافیا، شعر، ادبیات، فیلم و هنرهای تجسمی عرضه می‌کند تا از تجربۀ زندگی در مناطق محروم شهری بگوید.

فهرست مطالب کتاب:


1.Introduction
2.The Changing Faces of the Periphery
3.Pasolini’s Rome 
4.Pasolini, the Roman Periphery, and the Sacred 
5.Citizen Narrative: Spatial Self-Representation in the Roman Periphery 
6.Urban Arts and the Sacred 
7.Contemporary Relevance

 

داستان‌های شهری و فضاهای رم: پیر پائولو پازولینی و شهر
گرگوری اسمیت
راتلج، ۲۰۲۱

 

اطلاعات بیشتر:

https://www.routledge.com/Urban-Narratives-and-the-Spaces-of-Rome-Pier-Paolo-Pasolini-and-the-City/Smith/p/book/9781032039336

 

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
جستار چهارم از پنج جستار در باب نقش معماری و شهر در رمان یوسف‌آباد، خیابان سی‌وسوم، نوشته‌ی سینا دادخواه [۴] | نازنین عارف‌کیا
آخرین راوی رمان، دختری بیست‌­ساله به اسم نداست که نام او نیز مانند سه شخصیت دیگر، از بخش اول تا چهارم بارها تکرار شده و در تمام بخش‌­های دیگر حضور دارد. تجربه‌­ی ندا در مواجهه با شهر و بناها قدری متفاوت با بقیه­‌ی راویان است؛ چرا که مسیر زندگی او نیز تفاوت­‌های زیادی با باقی شخصیت­‌ها دارد. او که دوران نوجوانی خود را، مانند سامان، در شهرک اکباتان گذرانده، زمانی ناچار به کوچ همراه خانواده­‌اش شده و به بندرعباس می‌­رود.
احیای «شهر اسلامی» در قرون ۲۰ و ۲۱ | میزگرد
«شهر اسلامی» به‌عنوان یک مفهوم و موضوع تاریخی مبهم از قرن نوزدهم در تخیل اروپایی ابداع شده است. با این حال، نقد شرق‌شناسی این انتظار را که تجدید حیات عقاید و سیاست‌های اسلامی آغازگر مرحله جدیدی از شهرسازی اسلامی باشد، به‌ویژه در حکومت‌های دین‌سالاری مسلمان مانند ایران و همچنین ترکیه و خلیج‌فارس، فرونشانده است.
نظم بصری تفرجگاه؛ چهارباغ اصفهان صفوی و تجربه‌های حسی‌اش | برگزاری رویداد
فرشید امامی بر اساس کتاب اخیر خود با عنوان اصفهان: معماری و تجربه شهری در ایران اولیه (انتشارات دانشگاه ایالتی پن، 2024) که به تازگی...
«تأملی بر اسطوره‌ی شیخ بهایی در معماری» | جعفر طاهری
اندیشه‌ی اسطوره‌ای بهاء‌الدین عاملی (شیخ بهایی)، بیش از چهار سده حاکم بر قلمروهای گوناگون علوم و فنون، بویژه معماری بوده است. مقاله‌ی حاضر تأملی تاریخی در آثار و لایه‌های پنهان زندگی شیخ بهایی و ارتباط او با قلمرو معماری است؛ و تلاش می‌کند با استناد به مدارک تاریخی اندیشه‌ی دیرپای توانایی و حضور برجسته‌ی شیخ در قلمرو معماری را مورد تحلیل قرار دهد.

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر