×

جستجو

سیبیل موهولی نادی: معماری، مدرنیسم، و ناخشنودی‌ها از آن| هیلده هینن

سیبیل موهولی نادی، صدایی مهم در فرهنگ معماریِ میانۀ قرن، به نحوی بی‌مانند با مدرنیستم و مدرنیته درگیر بود. او به عنوان یکی از معدود منتقدانِ معماریِ زن در آن زمان آغاز صدایی بود که تردیدهایی دربارۀ مسیر معماران مدرن مطرح می‌کرد و استادانی مثل میس و لوکوربوزیه و گروپیوس را افسانه‌زدایی می‌کرد و رویکرد قهرمانانه و مردسالارانۀ آنها را زیر سوال می‌برد. با وجود این، نوشته‌ها و آثار او کم مطالعه شده و از آثار مرجعِ مطالعۀ مدرنیسم حذف شده است. 

در این کتاب، اهمیت زندگی و آثار موهولی نادی تحلیل و جوانب متناقض رابطۀ میان مدرنیسم و فمینیسم بررسی می‌شود. این کتاب بخشی از مجموعۀ انتشارات بلومزبری با موضوع مطالعات در باب مدرنیسم است که مجموعه‌ای برای روشن کردن آثار شخصیت‌های مهم اما مغفولِ مدرنیسم است. کتاب حاضر هم جستجویی در آثار و میراث موهولی نادی است و هم مطالعه‌ای در باب نقش جنسیت و ماهیتِ تغییریافتۀ مدرنیسم در سیرِ گذر آن از اروپا به آمریکا.

با اتکا به مقالات شخصی، یادداشت‌های روزانه، نامه‌ها، و یادداشت‌های سخنرانی و هم‌چنین مصاحبه‌هایی با بستگان، همکاران، و دانشجویان، پژوهش حاضر منبعی اصلی در اختیار دانشورانی می‌گذارد که می‌خواهند سهم زنان را در مباحثشان دربارۀ معماری و مدرنیسم به حساب آورند.

 

Sibyl Moholy-Nagy: Architecture, Modernism and its Discontents

Hilde Heynen

Bloomsbury, 2021

 

فهرست مطالب کتاب:

 

Introduction

1. Life trajectory

2. Vernacular architecture and the uses of the past

3. Engaging with modernism

4. Narrative of architecture and the city

5. Teaching as vocation

6. Alliances and controversies: positioning Sibyl Moholy-Nagy

Notes

Index

 

اطلاعات بیشتر دربارۀ این کتاب:

https://www.bloomsbury.com/uk/sibyl-moholy-nagy-9781350166172/

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
جستار چهارم از پنج جستار در باب نقش معماری و شهر در رمان یوسف‌آباد، خیابان سی‌وسوم، نوشته‌ی سینا دادخواه [۴] | نازنین عارف‌کیا
آخرین راوی رمان، دختری بیست‌­ساله به اسم نداست که نام او نیز مانند سه شخصیت دیگر، از بخش اول تا چهارم بارها تکرار شده و در تمام بخش‌­های دیگر حضور دارد. تجربه‌­ی ندا در مواجهه با شهر و بناها قدری متفاوت با بقیه­‌ی راویان است؛ چرا که مسیر زندگی او نیز تفاوت­‌های زیادی با باقی شخصیت­‌ها دارد. او که دوران نوجوانی خود را، مانند سامان، در شهرک اکباتان گذرانده، زمانی ناچار به کوچ همراه خانواده­‌اش شده و به بندرعباس می‌­رود.
گزیده‌ی متن؛ به مناسبت روز سعدی
صبح به اتفاق یاران به زیارت آرامگاه حافظ و از آن پس به ساختمان مقبره‌ی سعدی شتافتیم. نخست در مدخل اللّه‌اکبر طاق دروازه‌ی قرآن را...
گزیده‌ی متن؛ به مناسبت روز سعدی
هم‌خون بودن و خون ملی یعنی چه؟ کسی چه خبر دارد که در عروقش چه خونی جریان دارد؟ این همه ادوار که بر ما گذشته،...
«زنان و صنعت ساختمان در بریتانیا و ایرلند عصر جرجی» | کانر لوسی
با اینکه نقش زنان، در جایگاه طراحان و/یا بانیان معماری، در سده‌ی هجدهم میلادیِ بریتانیا و ایرلند بیش از پیش شناخته شده، نقش آنها در ساخت معماری مناقشه برانگیز باقی مانده است. این موضوع، در این مقاله، با بیرون کشیدن بسیاری از منابع درجه‌ی دوم و همچنین اسناد اصناف و دیگر منابع اولیه در لندن و دوبلین، روشن می‌شود.

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر