×

جستجو

انسان‌شناسی برای معماران: روابط اجتماعی و محیط مصنوع| ری لوکاس

معماران از انسان‌شناسان چه چیزهایی می‌توانند بیاموزند؟ این پرسش، پرسش کانونی‌ای است که در این کتاب بررسی می‌شود. کتاب مرور و جست‌وجوی اندیشه‌هایی است که  ارتباط میان انسان‌شناسی اجتماعی معاصر را با معماری پی‌ریزی می‌کند.

تمرکز مباحث کتاب بر معماری به منزلۀ کاری است که با طراحی (دیزاین) سروکار دارد. به جای اینکه آثار معماری را به منزلۀ اشیایی معرفی کنند که نقطۀ توجهِ انسان‌شناسان است، نویسنده در این کتاب فعالیت‌ها و اهدافِ خود معماران را برجسته می‌کند. به انتخاب‌های ضروری طراحان نگاهی می‌اندازد ــ در مشغولیت به سیاق و سایت، ترسیم، مدلسازی، ساخت و یا تحلیلِ پسینی پروژه‌ ـــ و بررسی می‌کند که نگاهِ انسان‌شناسانه چطور به تصمیم‌‌سازی طراحانه کمک می‌کند. 

هر فصل کتاب حول یکی از گونه‌بناهای متعارف تنظیم شده است (کارگاه، خانه، فروشگاه، موزه و مکان‌های مقدس). نویسنده در هر مورد نشان می‌دهد که انسان‌شناسانه چگونه در اندیشیدن به زندگی اجتماعیِ ساختمان‌ها در مقیاسی متناسب به طراحان کمک می‌کنند: اندیشیدن به زیست‌جهانی که زندگی روزمرۀ کاربران بناها را می‌سازد. با نشان دادن اینکه انسان‌شناسی چارچوب با ارزشی برای اندیشیدن به موقعیت‌های پیچیده، آشفته و زندگی  واقعی عرضه می‌کند، استدلال نویسنده این است که در نهایت معماری انسان‌شناسانه ظرفیت‌هایی برای معماری‌ای به دست می‌دهد که از حیث اجتماعی درست‌تر و متعهدتر و حسّاس‌تر باشد و به نیازهای انسان‌ها مستقیم پاسخ بدهد.

کتاب بر اساس تجریۀ نویسنده در تدریس و نیز پژوهش دربارۀ انسانی‌شناسی و شیوه‌های کار خلاق است و از این رو مستقیماً برای دانشجویان و پژوهشگران معماری، معماری منظر، طراحی شهری و انسان‌شناسیِ طراحی مفید است، نیز برای اهل حرفۀ معماری.

Anthropology for Architects

Social Relations and the Built Environment

Ray Lucas

Bloomsbury Visual Arts, 2020

 

اطلاعات بیشتر و ملاحظۀ فهرست مطالب کتاب:

https://www.bloomsburycollections.com/book/anthropology-for-architects-social-relations-and-the-built-environment/

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
تاریخ هنر و نهادهایش: بنیادهای یک رشته (۱) | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
الیزابت منسفیلد، استاد تاریخ هنر در دانشگاه ساوت در سوانی امریکا، در این کتاب، مقالاتی را بر محور موضوع بررسی رشته‌ی تاریخ هنر را از...
تاریخ معماری چیست؟(۳) | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
سه نظرگاه گوناگون در خصوص مفید پنداشتن تاریخ معماری وجود دارد. نگاه نخست متعلق به زِوی است. وی سیاق‌مدار است و توجه به سیاق تاریخی...
دیدگاه‌های فمینیستی درباره‌ی فضاهای جنسیت‌زده در تاریخ هنر و معماری مدرن | برگزاری همایش: چرا زنان معمار بزرگی وجود نداشته‌اند؟
کنفرانس ما پیوندهای پیچیده‌ی بین جامعه، جنسیت و فضا را از دیدگاه کاملاً فمینیستی بررسی خواهد کرد. با این کار، تلاش می‌شود هم بر بهره‌وری زنان در تمامی ابعاد معماری و برنامه‌ریزی و هم بر گفتمان‌های تاریخی هنر در رابطه با درک جنسیتی و استفاده از فضا تأکید شود.
حیات ذهنی مورخ معماری: بازگشایی پرونده‌ی تاریخ‌نگاشت اولیه‌ی معماری مدرن | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
گوورک هارطونیان، استاد ایرانی‌تبار معماری در دانشکده‌ی هنر و طراحی دانشگاه کانبرا، استرالیا، در این کتاب، تاریخ‌نگاشت اولیه‌ی معماری مدرن را با نگاهی دیگر بررسی...

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر