▪️دوکومومو ایران با همکاری پژوهشکده فرهنگ و هنر دانشگاه تهران و دانشگاه هنر مجموعه کتابهایی را با هدف شناسایی و معرفی میراث معماری مدرن و معاصر ایران منتشر مینماید. هدف از گردآوری این مجموعه، شناسایی و معرفی دستاوردهای پژوهشی و مستندنگارانه پژوهشگران، اساتید و دانشجویان فعال در این حوزه و همچنین معرفی آثار برجسته و در عین حال کمتر شناخته شده میراث معماری مدرن و معاصر از سراسر کشور است.
بر این اساس از کلیه پژوهشگران، اساتید، دانشجویان و علاقمندان به میراث معماری معاصر ایران برای معرفی پژوهشها و مستندنگاریهای علمی خود در این حوزه دعوت به عمل میآید. رویکرد مقالات برای این مجموعه کتابها، رویکرد مستندنگاری علمی-تحقیقی است.
موضوع و محورها:
این مجموعه در صدد معرفی مصادیق و نمونههای ارزشمند و کمتر شناختهشده میراث معماری مدرن و معاصر از سراسر ایران و مربوط به بازه زمانی ۱۲۸۵ تا ۱۳۶۰ است و معماری آنها لازم است در زمره معماری مدرن ایران محسوب شود.
محورهای اصلی شامل دستهبندیهای کارکردی از بناهای مدرن ایران به شرح زیر هستند:
۱. ساختمانهای مسکونی: شامل گونههای مختلف مسکونی مدرن و معاصر ایران
۲. ساختمانهای اداری، تجاری و خدمات عمومی: شامل بناهای دولتی، حکومتی، قضایی، تجاری، درمانی و …
۳. ساختمانهای آموزشی و فرهنگی: بناهای آموزشی در تمامی سطوح، مراکز فرهنگی، بناهای مذهبی، بناهای یادمانی و …
۴. ساختمانهای صنعتی و عمرانی: کارخانهها، صنایع، پلها، تونلها، بناهای عرصه حمل و نقل، نظامی و …
۵. شهرسازی و منظر شهری: شهرکها، مجموعههای شهری، میادین و …
ساختار مقالات:
رویکرد مقالات برای این مجموعه کتابها، رویکرد مستندنگاری علمی-تحقیقی است (مقالات مروری، تحلیلی، تطبیقی و سایر مقالاتی که فاقد جنبههای معرفی و مستندنگارانه باشند مورد نظر نمیباشد). مقالات حداقل دارای بخشهای: معرفی بنا (نام بنا، کاربری، دهه احتمالی ساخت، نام مالک، نشانی و موقعیت بنا و …)، پیشینه، معرفی ویژگیهای بنا، تغییرات و وضعیت کنونی بنا از نظر معماری و شهری باشد. همچنین تصاویر گویا و نقشهها و ترسیمات کامل بنا نیز ضمیمه مقالات گردد.
آثار معرفی شده ترجیحاً پیش از این در منابع و کتب صاحب نام منتشر نشده باشند.
اطلاعات بیشتر:
مهلت ارسال چکیدۀ مقالات: ۱۰ آبان ۱۳۹۹
ناشر: دوکومومو ایران با همکاری پژوهشکدۀ فرهنگ و هنر دانشگاه تهران و دانشگاه هنر