×

جستجو

معرفی مقبرۀ قُمری دربندی، مرثیه‌سرای اهل بیت (ع)، در شهر دربند روسیه

میرزا محمد تقی قُمری گلزار دربندی (۱۲۳۵- ۱۳۰۹ق)، شاعر و مرثیه‌سرای ایرانی است که دو دیوان شعر به ترکی و فارسی در مدح و مرثیه اهل بیت و به ویژه امام حسین(ع) سروده است.
قُمری چنانچه خودش می‌گوید جوانی را در کامجویی و شادخواری سپری کرده و از ۳۰ سالگی به سرودن پرداخته است:
«عمر خود را صرف وصف خط و خال ابروی هلال زیبا رویان نمودم که یک دفعه عقل ممتاز به خطاب درآمد».
کنز المصائب، عنوان دیوان ترکی قُمری است که بارها در تبریز و تهران منتشر شده است و کنز المعارف، دیوان فارسی قُمری است که توسط فرزندش جمع‌آوری و نسخه خطی آن در انستیتو نسخ خطی باکو نگهداری می‌شود.
نمونه‌ای از اشعار قُمری دربندی: احسن الله باز طبعم پر زد از پرواز عشق/ بال زرین بر گشاد از همت آغاز عشق/ عندلیب طبع پیرم باز با نظم جوان/ گلشن آرا شد به شور و ششدر و شهناز عشق.

 

اشتراک مطلب
لینک کوتاه
مطالب مرتبط
«مسجد سنجیده‌ی قزوین: کارکرد و زمان ساخت» | لیلا قاسمی، زهره تفضلی
در محله‌ی کهن راه‌ری در شهر قزوین، بنایی تاریخی با نام «مسجد سنجیده» وجود دارد. تاریخِ ساختِ این بنا و بانی آن نامشخص است. با در نظر گرفتن برخی شواهد کالبدی در بنا و برخی شواهد در گزارش‌های مرمتیِ بنا و نظر به اینکه برخی محققان پیشین با توجه به شباهت فرم بنا به مقابر، احتمال تغییر کارکرد این بنا را مطرح کرده‌اند، به نظر می‌رسد کارکرد اصیل بنا چیزی غیر از مسجد بوده و در دوره‌ای کارکرد آن تغییر یافته است. درباره‌ی کارکرد اصیل آن نظراتِ مختلفی وجود دارد.
اسطوره و اسطوره‌شناسی نزد ژرژ فردریش کروزر | نخستین نشست از سلسله نشست‌های سهراب
برگزارکننده: گروه پژوهشی میت‌اوخته، موسسه‌ی فرهنگی هنری کتاب‌آرایی ایرانی میزبان: نگارخانه‌ی لاجورد
ایران‌شناسی در قلمرو زبان آلمانی (دو گزارش تاریخی) | رودیگر اشمیت، مانفرد لورنتس
ایران‌شناسی در آلمان سنّتی غنی است و سابقه‌ای چندصدساله دارد. به‌واقع هیچ‌یک از حوزه‌های گوناگون پژوهش در تاریخ و فرهنگ ایران کهن، اعمّ از باستان‌شناسی،...
تاریخ هنر و نهادهایش: بنیادهای یک رشته (۱) | پاره‌ای دیگر از کتاب‌نگاشت توضیحی نظریه‌های تاریخ معماری و هنر
مهرداد قیومی بیدهندی
الیزابت منسفیلد، استاد تاریخ هنر در دانشگاه ساوت در سوانی امریکا، در این کتاب، مقالاتی را بر محور موضوع بررسی رشته‌ی تاریخ هنر را از...

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر