×

جستجو

مهدی سلطانی

مهدی سلطانی

معماری زندگی خصوصی، خانه‌ها و ذهنیت‌ها (۴)
مهدی سلطانی

اولین تغییرات جدی در ساختار خانه‌ها با تعریف راهروهایی میان فضاهای مختلف و اتاقها و ملحقات اختصاصی آنها رخ داد. این تغییرات در پاسخ به این ذهنیت بود که فضا باید هم نیاز به فعالیت‌های مستقل را پاسخگو باشد و هم فرد بتواند بین تنها بودن یا همراه گروه بودن قدرت انتخاب داشته باشد.

معماری زندگی خصوصی، خانه‌ها و ذهنیت‌ها (۳)
مهدی سلطانی

حداقل تا اوایل قرن هفدهم در خانه‌های عامه‌ی مردم‌ و حتی بعضی از خانه‌های اشرافی، تمایز روشنی میان فضاهای مختلف خانه، که در ذهنیت امروزی، نیازمند حریم و استقلال‌اند و فضاهای پررفت و آمد و عمومی وجود نداشت. در واقع زندگی در این خانه‌ها در برابر چشم دیگران رخ می‌داد؛ بر این اساس بی‌قیدی جنسی و اخلاقی زیادی وجود داشت؛ علاوه بر آن ساختمان مسکن می‌توانست هم خانه و هم محل کار باشد.

معماری زندگی خصوصی، خانه‌ها و ذهنیت‌ها (۱)
مهدی سلطانی

Monique Eleb, Anne Debarre-Blanchard, Anne Debarre. ARCHITECTURES DE LA VIE PRIVEE. Maisons et mentalités, XVIIème-XIXème siècles.   کتاب معماری زندگی خصوصی، خانه‌ها و ذهنیت‌ها قرون هفده تا نوزده از معدود مکتوبات تاریخ معماری است که با رویکرد تاریخ ذهنیت به موضوع مطالعه‌اش پرداخته است. نویسندگان فرانسوی این کتاب مونیک الب و آنه دبار، آن را به زبان فرانسوی تالیف و از طریق انتشارات Hazan پاریس در سال ۱۹۹۹ منتشر کردند. پس از پیشگفتار و مقدمه، کتاب از دو بخش اصلی و بخش نتیجه‎‌گیری تشکیل شده است. عنوان بخش اول «توزیع فضایی، اسباب و کاربردها» است و از شش قسمت «بی‌قاعدگی و تطبیق‌پذیری...

معماری زندگی خصوصی، خانه‌ها و ذهنیت‌ها (۲)
مهدی سلطانی

خانه هم نشانه و هم ابزار سازمان و سامان یافتن است. این فضا، هسته اصلی برای رویدادهای مختلف زندگی است. از این روست که توصیف و تشریح فضاهای داخلی بخشی از توجه رمان نویسان و معلمان و فیلسوفان اخلاق را فرا می‌گیرد. بالزاک به میزان اشتیاق اهالی رابوردین به زندگی داخل اتاق‌های نشیمن توجه می‌کند. زولا به وابستگی مردم به تخت‌خوابها می‌پردازد. مارسل پروست از فانتزیهایی که در اتاقها شکل می‌گیرد، می‌گوید.

وبگاه تاریخ‌پژوهی و نظریه‌پژوهی معماری و هنر