آناتولی سدههای میانی متأخر با بیثباتی سیاسی گسترده شناسایی میشد. اما بر خلاف این دشواریها، شهرها خودشان تقریباً فضاهایی با ثبات بودند که با گروههای اجتماعی مرکب و با یکدیگر وفق یافته اِشغال و با انواع سازماندهیهای ابتدایی و خودگردانی شهری مدیریت میشده است.
ریچل گوشگاریان در این کتاب اولین تاریخ اجتماعی این منطقه در این برهه را مبتنی بر منابع ارمنی عرضه میکند. او این منابع را در کنار دیگر منابع نوشتاری محلی، به زبان عربی و فارسی و ترکی، خواند و از تحقیقهای تازه دربارهٔ قرون وسطای ایبریا و پارادایم «کانویونسیا»- روشی که با آن همبستگی اجتماعی و همزیستی میتواند بین گروههای اجتماعی مختلف فرهنگی و نژادی ایجاد شود- استفاده کرد تا تصویری کاملتر و مهمتر از فضاهای شهرها عرضه کند.
با تمرکز بر سدههای سیزدهم و چهاردهم، کتاب شهر در آناتولی سدههای میانی متأخر گسترهای وسیع از مباجث به جا - شامل تعاملات بین الدیانی، شهرنشینی، تاریخ فرهنگی و سیاستهای فضایی- را یادآور میشود.
The City in Late Medieval Anatolia
Cross-Cultural Interaction and Urbanism in the Middle East
Rachel Goshgarian
Bloomsbury, 2021
– فهرست مطالب کتاب:
Chapter 1: The City in the Late Medieval Anatolian Mind
Chapter 2: Homosociality and Inter-faith Interactions: The Unique Experience of Futuwwa in Late Medieval Anatolian Cities
Chapter 3: Opening and Closing: Christians, Muslims, and Intentional Communities of Place in Late Medieval Anatolian Cities
Chapter 4: Futuwwa and Other Urban Associations: Attempts at Urban Self-Governance?
Conclusion
– اطلاعات بیشتر دربارۀ کتاب:
https://www.bloomsbury.com/uk/the-city-in-late-medieval-anatolia-9780755617784/